Skip to main content

Wat zijn de ervaringen

Soms wordt mij gevraagd of homeopathie ook voor de klacht die men heeft, kan werken. Het is fijn om dan ervaringen van anderen te lezen. Dit zegt soms meer dan mijn verhaal. 

Hieronder is een aantal ervaringen te lezen van mensen die een homeopathische behandeling bij mij hebben gehad.

Wat heeft homeopathie gedaan

Ontwikkeling (vrouw 73 jaar)

De klachten die ik had, veroorzaakt door trauma’s in mijn jeugd en vorige levens, hebben mij op een gegeven moment doen besluiten, het pad van de klassieke homeopathie te gaan volgen.

Hierdoor zijn veel klachten, bv. migraines, moeite om mijn gevoelens te uiten, genezen, en ben ik een ander mens geworden……… wie ik echt ben. Van mezelf gaan houden.

De consulten en behandelingen bij Sietske heb ik als zeer waardevol ervaren. Sietske kan zeer goed luisteren, indien nodig geeft ze een advies.

Ze handelt zeer zorgvuldig en genuanceerd, met respect voor wie je bent.

Ik heb altijd zin om naar haar toe te gaan, ik voel me welkom.

En ik weet, dat ik door een homeopathisch middel weer verder kan bouwen aan mijn gehele welzijn: lichaam, ziel en geest.

Je moet soms door verergeringen van een middel heen, maar als je je daaraan overgeeft, is het proces zeer vruchtbaar.

Je gaat ervaren dat een middel het zelfgenezend vermogen v.h. lichaam ondersteunt.

Ik heb zelf zeer goede ervaringen met klassieke homeopathie met mijn man, kinderen en kleinkinderen, maar ik geef alleen voor acute situaties.

Chronische klachten kunnen alleen behandeld worden door goed opgeleide  klassieke homeopaten ,zoals Sietske.

Gelukkig vinden steeds meer mensen deze weg.

Eczeem (man 60 jaar)

Ik kwam via een vriendin bij Sietske terecht. Ik had last van exzeem met heel veel jeuk.

Met geduld en het juiste middel ging ik goed vooruit

Veel baat gehad met de goede gespreken en de klik die we hadden

Nu bijna een jaar later gaat het heel goed met mij en konden deze periode samen afsluiten, bedankt Sietske

Dagelijks hoofdpijn (vrouw, 21 jaar)

Ik werd aangeraden om een bezoekje te brengen aan Sietske nadat ik al erg lange tijd rondliep met hoofdpijn. Ik had hier vrijwel elke dag last van en kon mij hierdoor slecht focussen en was ik soms zelfs even helemaal "van de wereld".

Na een snelle reactie op mijn berichtje via de site hebben we een afspraak gemaakt en kon ik langskomen in haar prettige praktijk.

Hier hebben we meerdere gesprekken gehad, om de oorzaak te vinden van mijn klachten.

Na het eerste gesprek heeft Sietske mij op basis van mijn ervaringen en de enquête die ik eerder had ingevuld, een middel toegestuurd.

Dit middel heb ik genomen met tussenpozen (op advies van Sietske) en hierna hebben we nog een gesprek gehad om te kijken wat er gebeurde en of mijn klachten verminderden.

Bij dit tweede gesprek waren mijn klachten al erg sterk verminderd en had ik misschien nog twee keer in de week hoofdpijn. Inmiddels vijf maanden later heb ik nauwelijks nog last van hoofdpijn dankzij Sietskes middel.

Ik zou dit zeker aanbevelen. Ik was aanvankelijk sceptisch, maar voor mij werkte dit ontzettend goed. Ook kreeg ik adviezen mee die helpen om de stress te verminderen die de oorzaak was van mijn hoofdpijn. Deze adviezen en het middel hebben mij echt overtuigd van wat homeopathie (en Sietske) voor je lichaam en geest kunnen betekenen.

Moeilijk afscheid nemen en onzekerheid (meisje 4 jaar)

Het is december 2021 als ik voor het eerst met onze oudste dochter op consult bij Sietske kom. Sinds augustus gaat ze naar de basisschool, maar vindt dit erg spannend. Dagelijks zetten wij haar overstuur af. Op de opvang was dit ook altijd het geval. Nadat wij met onze jongste dochter in november bij Sietske waren begonnen voor benauwdheidsklachten merkte ik dat de homeopathie ook positieve doorwerkte in haar gemoedsrust. Ik vroeg Sietske of zij ook iets voor onze oudste kon betekenen. 

Naast dat we haar altijd huilend en overstuur ergens achter lieten, beet ze al sinds dat ze 2,5 jaar was op haar nagels, durfde ze niet alleen in slaap te vallen sinds ze 2 jaar was, kon ze over veel dingen onzeker zijn en vond ze het soms lastig haar emoties te uiten waardoor ze ging schreeuwen of slaan. 

Sietske gaf aan dat ze wel wat voor onze dochter kon betekenen. Binnen enkele weken riep ze lachend en zwaaiend "tot vanmiddag mam!" als we haar bij school af zette. Ook konden na een tijdje weer nagels knippen. We merkten dat ze veel meer rust kreeg en zelfverzekerd werd. Ook haar juf viel het op. 

Het was een intensief jaar, met nauw contact met Sietske, maar we hebben hele mooie stappen gemaakt. We merkten het erg goed aan haar wanneer ze het homeopathisch middel weer kon gebruiken. Niet om haar emoties te onderdrukken, maar juist om zich beter te kunnen uiten. Wij zijn blij dat Sietske deze periode met ons mee wilde lopen.

 

Eczeem (jongentje 7 maanden)

We zijn via via bij Sietske terecht gekomen. Onze zoon had ernstig eczeem vanaf dat hij 2 weken oud was. We hadden zelf inmiddels een hele fijne creme gevonden die goed hielp. Echter is eczeem toch iets wat holistisch moet worden aangepakt. Door alle vragen van Sietske, het sparren met haar, de tips die ze gaf en het middel wat ze gaf is onze zoon nu eczeem vrij. Maar bovenal is hij weer het rustige tevreden mannetje wat we kenden van de eerste 2 weken. We zaten door de goede klik direct op de juiste weg om hem helpen. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Onrustige schildklier en spijsverteringsklachten (vrouw 67 jaar)

De homeopatische behandeling bij Sietske heeft mij veel gebracht. In februari 2022 kwam ik met klachten van onrustige schildklier, maagzuurklachten. Ik ben allang bekend met prikkelbare darm. Het eerste gesprek met Sietske was prettig en er was al vrij snel een vaststelling dat mijn lichaam aangeeft dat vertering van gevoelens, emoties lastig is en er vanuit het verleden nog wat te verteren is aan verdriet en hiermee verbonden beter gaan luisteren naar mezelf en uiten. Ik had veel stress afgelopen 3 jaren in overlijdens dierbaren en gevoel tekort te schieten. Veel heftigheid kwam mijn systeem binnen. Mijn levensthema bloot gelegd gaf veel helderheid en los laten van emoties. Het homeopatische medicijn wat ik meekreeg werkte uitstekend. (‘Mijn verdrietdruppeltjes’) Na 3 gesprekken en 7 maanden later kan ik  aangeven dat ik laagjes van mezelf heb afgepeld en veel opluchting ervaar. Het volle gevoel is verdwenen, schildklierwaarden zijn prima en mijn darmstress is duidelijk afgenomen. Kortom mijn vertering loopt goed. Hoewel ik bekend ben met de psychische mechanismen vanuit mijn eigen werkgebied vind ik dat de homeopatische benadering ook heel direct in het lijf werkt. Ik ben eigenlijk al heel lang fan van homeopathie en dit heeft zich alleen maar versterkt. Dank Sietske voor je veiligheid en empatisch luisterend oor.

Niet kunnen poepen (meisje 3,5 jaar)

In november zijn wij bij praktijk binnenuit gekomen, nadat onze dochter bijna 1.5 jaar een probleem had met haar ontlasting. Ze hield het tegen en had hierdoor vaak buikpijn. Wij zijn met haar bij de huisarts en in het ziekenhuis geweest maar niks hielp. Hierdoor zijn wij opzoek gegaan naar iets natuurlijks, hier hadden wij zelf ook een beter gevoel bij. Toen mijn dochter en ik in de praktijk kwamen voelde we ons gelijk op ons gemak en er werd naar ons geluisterd. Het proces heeft nog een paar maanden geduurd maar het resultaat is hier zeker positief. Onze dochter heeft geen last meer met poepen en laat het nu eindelijk los.

Wij zijn heel dankbaar voor de hulp.

Zwangerschapsmisselijkheid (vrouw 29 jr)

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik enorm last van zwangerschapsmisselijkheid, dit heeft toen tot 16 weken geduurd. Toen wist ik nog niet dat homeopathie een positieve invloed kan hebben bij enorme zwangerschapsmisselijkheid, ik kreeg na mijn eerste zwangerschap deze tip van een vriendin.

Na drie jaar werd ik weer zwanger van ons tweede kindje. Helaas, vanaf week 5 ook al enorme last van zwangerschapsmisselijkheid. Ik kon niks. Ik lag alleen op de bank en elke stap die ik zette was er één teveel. Gelukkig had ik onthouden dat homeopathie kan helpen bij deze klachten. Ik had vrij snel contact met Sietske. Sietske reageerde vlot en dat vond ik heel fijn. Sietske was vanaf ons eerste contact al een luisterend oor voor mij. Weekend of niet, Sietske dacht tijdens alle momenten met mij mee. Het was eerst nog puzzelen met het juiste middel, maar al snel hadden we het goede middel te pakken en werden mijn klachten minder. Ik kreeg meer energie en het spugen werd minder. De misselijkheid begon op de achtergrond te raken en daar was ik erg blij mee.

Het voordeel vond ik ook dat ik een reukmiddel had, hierdoor hoefde ik het middel niet oraal in te nemen.

Naast de zwangerschapsmisselijkheid heeft homeopathie ook een positief effect gehad op mijn schildklier. Door de ziekte van Hashimoto werkt mijn schildklier te traag. Mijn waardes zijn nog niet eerder zo goed geweest, het homeopathisch middel heeft dus ook hier een positieve invloed op.

Naast dat mijn klachten zijn verminderd, vond ik het prettig dat Sietske niet alleen naar mijn klachten keek, maar ook juist naar mij als persoon. Hierdoor werd het middel goed afgestemd op mij.

Homeopathie kan veel baat hebben bij de zwangerschap. Ik ben blij dat ik Sietske zo vroeg in mijn zwangerschap heb ontmoet en zij mij zo snel kon helpen bij mijn klachten. 

Corona (man 35 jr)

Mijn vriend was behoorlijk ziek door COVID. We hebben de hulp van Sietske gevraagd. We kregen van haar een homeopatisch middel. Daarnaast hadden we telefonisch veel contact. Mijn vriend knapte daarna rustig op. 

We hebben de persoonlijke begeleiding van Sietske als heel positief ervaren. De homeopaat in onze woonplaats zat vol toen we belden, ze verwees ons door naar Sietske. 

Doordat Sietske ons zo goed heeft geholpen, hebben we ons  ingeschreven bij haar praktijk.

Benauwdheid en vaak verkouden (meisje 2,5 jr)

Onze dochter werd in de meest onrustige periode geboren en heeft daardoor een hele onrustige start gehad. Viel nooit alleen in slaap, huilde veel, vaak ziek en kon overduidelijk haar rust niet vinden. Bij diverse therapeuten geweest en daar kwam veelal uit dat ze de angst die ik had om mijn moeder te verliezen had overgenomen. Ruim driekwart jaar was ze iedere nacht 2-3 uur wakker; klaar wakker. En wij dus ook. 

Vorig jaar zomer belandde we tijdens onze vakantie met haar op de eerste hulp, ze was enorm benauwd. Na een dagopname werden we met een puffer naar huis gestuurd. Het ging een tijdje goed, maar toen kwam de benauwdheid terug. De huisarts gaf aan dat we gewoon iedere keer de puffer er bij konden pakken. Maar ergens voelde dat niet goed, je pakt hiermee de oorzaak niet aan. 

Toen de benauwdheid om de 2 weken terug keerde op zondag/maandag volgden we een tip die we hadden gekregen op, ik ging op zoek naar een homeopaat in Sneek. Ik kwam terecht bij Sietske en kon er snel terecht.

Het eerste consult was bijzonder, Onze dochter sliep al bijna een jaar niet ‘s morgens, maar heeft het hele consult in mijn armen daar geslapen (het was om 9.00 uur). Toen ik Sietske vertelde dat Onze dochter iedere keer op zondag/maandag ziek werd was het eerste wat ze vroeg, op wat voor dag is je moeder overleden. Ja... Maandag. 

Na nog meer vragen te beantwoorden heeft Sietske een middel voorgeschreven en dat was een schot in de roos want vandaag is het een half jaar geleden dat die eerste afspraak plaats vond en sinds dag 1 hebben we die puffer er niet meer bij hoeven pakken! Maar naast het feit dat ze niet meer zo benauwd wordt hebben we een hele andere dochter. Haar ontwikkeling ging ineens erg snel en nog veel belangrijker, ze kan haar rust steeds beter vinden. Vanaf dag 1 was dat een grote verandering. Ook slaapt ze steeds vaker door (voor ons als ouders ook erg fijn)

Nu we de hele winterperiode zonder puffer door zijn gekomen durven wij wel te zeggen: bye bye puffer! 

Ik deel het omdat veel kinderen dit schijnen te hebben en niet veel ouders weten van wat homeopathie kan betekenen voor een kindje. Want hoe fijn is het om je kindje van de medische "troep" af te kunnen helpen enkel door wat middelen uit de natuur. Mocht je in de buurt van Sneek wonen dan raad ik je Sietske van Praktijk Binnenuit zeker aan!

Eczeem (vrouw 38 jr)

De behandeling en de consulten bij Praktijk Van Binnenuit heb ik als zeer positief ervaren. Sietske heeft alle tijd voor je, luistert echt en graaft net zolang tot ze het middel vindt dat bij jou past. Tijdens de consulten is er aandacht voor je en dat voelt heel goed. Voor een andere hulpvraag zou ik zeker weer aankloppen bij Sietske. 

Mogelijke oorontsteking (jongentje 5 jr)

Fijn dat jij ons hierbij wilde helpen. Ik heb de gesprekken met jou als heel fijn en waardevol ervaren. Mocht het beeld veranderen onze zoon of mocht ik voor iets anders homeopathie willen inzetten, dan weet ik je te vinden!

Vermoeidheid (vrouw 64 jr)

Een jaar geleden kwam ik uitgeput, vermoeid en emotioneel bij Sietske. Veel te lang me groot gehouden en te lang doorgegaan. Ik zocht hulp op ’natuurlijke’ basis gericht op het herstelvermogen van mijn lichaam en geest. Sietske sprak me zeer aan. Ze is oplettend, liefdevol, nauwkeurig, respectvol en gewoon beregoed in haar vak - zowel coachend als homeopathisch. Het traject heeft me zeer goed gedaan en me vooral verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan het iedereen aanraden. (Vrouw 64 jaar)

Blaasontsteking (vrouw)

Thank you for your lovely and quick help then I needed it so very badly. I was going back to Sweden and wanted to be healthy by driving the whole way home back again. You open your clinik for me even if you have a free day and kindly listen to my problem. 

Helped me miraculously become strong again and I could drive easily. You called me several times to give me advice to comfort me. It was nice to meet you and I wish you much happiness with your clinic and congratulations to all, coming to you with problems. They can just relax, they are in caring hands by Sietske Jellema. 

Nachtangsten en onrust (kind 4 jr)

Omdat onze zoon emotioneel instabiel was hebben we een bezoek aan Sietske gebracht. Sietske heeft tijdens het intakegesprek onze zoon helemaal in kaart gebracht. Sietske is een fijne en toegankelijke vrouw waar je goed je verhaal kwijt kunt. Prettig was dat meteen na het intakegesprek Sietske aan de slag gegaan is met de gegevens en al heel vlot een middel voor ons klaar had staan. Na een aantal aanpassingen is uiteindelijk de goede dosis ingesteld en is onze zoon op alle fronten weer in balans. We zijn heel tevreden met de werkwijze en het resultaat van de begeleiding van Sietske.(Kind, 4 jaar)

Sociale angsten (man 30 jr)

Er speelden bij mij klachten die te maken hadden met sociale angst. Angst om mensen aan te kijken op kantoor, het gevoel in de gaten gehouden te worden als ik over de werkvloer liep en meer van dat soort klachten. Normaalgesproken probeer ik altijd zelf de oorzaak te achterhalen en misschien mijn eigen gedrag iets aan te passen. Dit lukte niet op eigen houtje, dus ik besloot Homeopathie Sneek te bellen voor een afspraak. Na een intake kreeg ik enkele vragen van Sietske mee om eens goed over na te denken. Ze helpt je dus ook op psychisch vlak om bewust te worden van oorzaken van klachten. De tweede keer kreeg ik een middel mee dat er voor zorgt dat je sterker in je schoenen gaat staan. Dit sloeg aan. Op een natuurlijke manier merkte ik dat ik gewoon mensen kon aankijken en het sloeg niet door naar een te zelfverzekerde houding. Was mooi in balans dus. Hierna nog twee keer terug gekomen. Al met al zou ik dit aanraden als je problemen hebt waar je zelf niet goed uit komt, maar dit toch wilt oplossen zonder naar  dokter of psycholoog te gaan (en idioot lange gesprekken te voeren). Dit was ook helemaal niet nodig is gebleken. Sietske heb ik als zeer meelevend ervaren en iemand die je goed kan inschatten en weet wat je nodig hebt. (Man, 30 jaar)

Oververmoeidheid en somber (vrouw 42 jr)

Ik ben bij Sietske in de praktijk gekomen omdat ik oververmoeidheidsklachten had. Ik had weinig energie meer, somberheidsklachten, voelde me labiel. De overbelasting komt vanuit een thuissituatie waarin ik mantelzorger ben. Een taak die grotendeels ook nog de komende tijd zal blijven.

Sietske voert een uitgebreid intakegesprek en stelt vragen waar ik zelf niet bij stil sta, of in relatie leg met mijn klachten. Daarnaast luistert ze goed, vraagt door en is warm en oprecht in het contact. Ik heb baat gehad bij de middelen die ze me voorschreef. Eerst mijn energie weer op peil en vervolgens hoe ik weer stevig in mijn basis kom en blijf.  Want het is nu eenmaal zo: je moet goed voor jezelf zorgen, wil je voor een ander kunnen blijven zorgen. Ik kan iedereen aanraden om bij lichamelijke en/of psychische klachten contact te zoeken met Sietske. Zij levert een waardevolle bijdrage aan je gezondheid van binnenuit. (Vrouw, 42 jaar)

Overgangsklachten (vrouw 58 jr)

Via een collega ben ik bij Sietske terecht gekomen. Hier heb ik nooit spijt van gehad. Ik voelde me gelijk thuis bij haar. Heel belangstellend, rustig en dat ze kundig was merkte ik direct. Ik kan mijn verhaal kwijt, ze is ook een coach voor mij. Sietske neemt alle tijd en als je je tussen twee afspraken door niet goed voelt of je hebt even een luisterend oor nodig dan mag je haar altijd bellen. Bij elke afspraak weer goed voorbereid.

Boosheid en lichamelijke onrust (vrouw 48 jr)

Met onrust in mijn lichaam, boosheid en vragen over mijn gedrag kwam ik een paar maanden geleden bij Sietske. Sietske nodigt op een natuurlijke en plezierige wijze uit tot openheid. De gesprekken en het middel wat Sietske voorgeschreven heeft, hebben bij mij geleid tot inzichten en betere nachtrust. Hierdoor heb ik de regie over mijn eigen leven kunnen nemen en voel ik me goed en gelukkig. Hier pluk ik zelf de vruchten van, maar ook mijn omgeving. En dit al na een paar maanden tijd.

Gedragsproblemen en ADD (kind 3 jr)

Mijn vrouw en ik zijn met en voor onze beide kinderen bij praktijk binnenuit op consult geweest. Het ontvangst was precies zoals ik Sietske kende als collega bij GGZ Friesland, hartelijk en kundig. Onze dochter van destijds 3,5 jaar was in onze ogen ongelukkig, boos en vaak onhandelbaar. Hulp van een pedagoge had ons niet veel verder gebracht. Onze zoon van toen 10,5 had last van ADD-achtige klachten. Moderne medicatie hielp hem wel, maar we gunde hem andere middelen dan de farmaceutische. Ondanks dat Sietske destijds nog niet gediplomeerd was en onder supervisie homeopathie bedreef,hebben wij de behandelingen van onze kinderen als uitermate professioneel ervaren. Niet in de laatste plaats omdat de resultaten uitstekend waren, de weg er naar toe ons nieuwe inzichten gaf in de ontwikkeling van onze kinderen en hoe onze bejegening daar een belangrijke rol in speelt. Na een zeer uitgebreide en zorgvuldige intake heeft de zoektocht naar homeopathische middelen zijn vruchten afgeworpen. In deze zoektocht heeft Sietske zich zeer vasthoudend en betrokken getoond. We zijn ons ervan bewust dat de resultaten niet eeuwig zijn omdat onze kinderen en mensen in het algemeen zich blijven ontwikkelen, op allerlei gebieden. We zullen zeker niet aarzelen om in een eventueel nieuwe situatie ons tot Sietske te richten. (Kinderen van 3,5 en 10,5 jaar)

Eczeem en ringworm (man 19 jr)

Ik had allemaal vlekken op mijn huid en die gingen maar niet weg. Met name na het douchen jeukte het heel erg. Ik had allerlei zalfjes van de huisarts gehad maar die hielpen niet. Ik heb een aantal consulten gehad en door het middel meerdere keren te gebruiken, zijn de vlekken op mijn huid uiteindelijk toch verdwenen.

Snel boos en gevoelig op de huid (meisje 7 jaar)

Bedankt voor de goede zorgen en het fijne contact! De druppels die onze dochter heeft gekregen hebben haar weer in balans gebracht. Waar ze eerst heel dwars en boos kon zijn is ze nu veel relaxter. Kleding zat niet lekker en was elke ochtend een strijd. En nu trekt ze zonder gedoe haar kleren aan en heeft ze er ook plezier in om leuke outfits te bedenken. Ze zit lekker in haar vel en daar zijn we je heel dankbaar voor!